Lightspeed

X-Flow Horses

Lightspeed & Emelie Nordström

Lightspeed

 

Denne fantastiske springhest er et af resultaterne efter hoppen der ikke kunne "tæmmes".. Det var som jeg også fortæller på forsiden, et spørgsmål om at gøre Dia mere rolig - der gjorde at jeg valgte at sætte hende i fol.

 

Dengang for 18-19 år siden var udvalget af hingste i Danmark ikke det store, men der var dog to der hele tiden var øjne på. Diadem var den ene, men da Dia var efter Diadem faldt valget naturligt nok på Lucky Light (deraf navnet Lightspeed) en super hingst der ikke bare har præsteret men også har avlet godt!

 

Jeg fik det ud af det jeg håbede på - Dia blev i drægtighedsperioden ridelig og føllet var som snydt ud næsen på sin mor, temperamentsfuld, "sær", karisma og enorm kapacitet!

Da Lightspeed (i daglig tale "Lynet") blev gammel nok, begyndte Rikke (min søster) og jeg tilridningen, det stod dog hurtigt klart for mig, at hun "aldrig" ville blive en hest for mig.. da hun simpelthen havde alt for meget "power"

10 år "gammel" og klar - forlader Lightspeed stalden, hun er blevet solgt til Mille Holck en ung rytter med lysten og talentet til at bringe "Lynet" frem.. equipagen vinder i 2007 Baltic Cup og udtaget til den danske reserve ved EM, vinder de i 2008 Bronze ved de Nordiske mesterskaber for hold.

Lightspeed blev dog ikke hos Mille Holck, hun blev senere solgt til det rygende svenske talent Emelie Nordström der fortsætter hvor Mille slap - det bliver til flere laceringer i 1,45, en flot 2.plads ved Baltic Cup på Vilhelmsborg, deltagelse ved Baltic Cup i Helsingborg, og i 2010 vinder de ved Göteborg Horse Show.

 

Der var gået ca.9 år fra den dag "Lynet" drog ud i verden - en aften sidder min mand med en idé om at lave en hjemmeside der rummer vores heste - familiens passion, og skriver til Emelie for at høre hvordan det går med Lightspeed (eller Luna som Emelie kalder hende), til vores store glæde er hun stadig i live, hun har det godt og nyder at blive redet.. Emelie har taget hende ud af sporten og spørger i den forbindelse om vi ville købe hende hjem - og blot en uge efter er vi på vej til Lund i Sverige.

 

Efter at have rejst Europa rundt er "Lynet" nu hjemme igen - hun trives og bliver nusset og redet, hun er blevet en hest med hygge gener - men vil lige understrege.. hun kan stadig springe! Jeg har haft hende med ude til et par små stævner, ikke for at vinde noget, men for at få en nogle gode oplevelser og hun nyder det lige så meget som jeg gør.

 

Til foråret planlægger vi at sætte hende i fol - og håber at kunne tilføje stalden endnu en stjerne.

Highlights:

  • 2010 - Vinder ved Göteborg Horse Show (Emelie Nordström)
  • 2009 - 2.plads ved Baltic Cup (Emelie Nordström)
  • 2008 - Bronze ved Nordisk Mesterskab for hold (Mille Holck)
  • 2007 - Vinder Baltic Cup (Mille Holck)